Stort CPU forburg med Check-MK på Debian bullseye.

Hvis man får opgraderet en server der kører CheckMK monitorering, kan man højest sandsynligt komme ud i nogle problemer nærmere perl problemer. Hos mig havde jeg opgraderet fra Debian Buster (10) til Debian Bullseye (11). Buster brugte perl-modules-5.28 men Bullseye kommer med perl-modules-5.32. Desværre er CMK på nuværrende tidspunkt kun supported af 5.28. Jeg kan derfor heller ikke afinstallere 5.28 uden at den også vil afinstallere min check-mk-raw-2.0 version. Min server lå på konstakt 5-10 i load efter upgraden.

Et dirty fix for at få loaded ned på 0.01 igen var at rename den nye perl til perlnew og lave en kopi af den gamle perl.

mv /usr/bin/perl /usr/bin/perl.new

cp /usr/bin/perl5.28-x86_64-linux-gnu /usr/bin/perl

Efter en genstart af omd sitet faldt loadet.

Dette fix vil jeg KUN anbefale at bruge hvis du ikke bruger serveren til andet der eventuelt bruger perl. Da det ikke er et kønt eller et permanent fix.

Alternativ lad være med at update til bullseye før at der er kommet en supporte version af checkmk til den.